SYRIUS KUTYAÓVODA

Syrius Kutyaóvoda - Farkas-Keller Borbála kutyakölyök 2011

A kutyaovi kifejezés hallatán mosolyra fakadnak az emberek, vagy épp ellenkezőleg; kétkedést látni a szemükben ? mire is jó ez?

Iskolánkban mindennek az alapja ez a cseppet sem félvállról vett foglalkozás kölyökkutyák és gazdáik számára, melynek alappillére a szocializáció és kapcsolatépítés.
Egy kölyökkutya szivacsként szívja magába az új információkat ? a pozitív és negatív dolgokat egyaránt. Éppen ezért, ha burokban tartod a legújabb családtagot és nem ismeri meg a különböző ingerekkel, a kutyákkal és az e
mberekkel teli külvilágot, problémák alakulhatnak ki, melyek később akár veszéllyé is alakulhatnak számotokra. Ennek megelőzése érdekében fontos, hogy útmutatásoddal kölyökkutyád fokozatosan ismerkedjen meg új helyzetekkel ? minél korábban kezdtek bele a közös tanulásba, annál jobb esélyekkel indultok a kiegyensúlyozott közös élet felé!

Az ovis foglalkozásra akkor jöhettek, ha kiskutyád már rendelkezik a kötelező oltásokkal és egyedi azonosítóval (mikrochip) ? ez általában a 10-12 hetes kort jelenti.
Általában
6 hónapos korig járhattok az oviba; ugyanakkor, ha kutyád habitusa, testmérete, fajtársai felé mutatott viselkedése lehetővé teszi, tovább is részt vehettek az órákon. Ez minden kutya esetén az oktatók megalapozott döntésén múlik, amiről részletesen tájékoztatjuk a gazdikat.

Egy egészséges kölyök számára minden új helyzet érdekes, kutyák és emberek felé is barátságosan, érdeklődve közelít ? ezt kell pozitívan megerősítenünk benne ahhoz, hogy később magabiztos, kiegyensúlyozott kutyává válhasson; ezt változatos, de mindig játékos feladatokon keresztül érjük el.

Elsődleges célunk az, hogy téged, mint gazdit tanítsunk meg arra, hogyan taníthatod jól és fokozatosan, életkorának megfelelő elvárásokkal kölyökkutyádat. Ehhez mindig jutalomfalatot használunk ? mind motivációként, mind megerősítésként erre alapozunk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy az ?ovis napon? kiskutyád ne reggelizzen! A megfelelő jutalomfalatnak könnyen lenyelhetőnek, intenzív illatúnak kell lennie ? kisebb darabokra vágott virslit, párizsit, sajtot, stb. javasolunk.

Első alkalommal ezekkel kell készülnöd:3-db-nemet-juhasz-kolyok-Syrius-Kutyaiskola-2020

  • állatorvosi kiskönyv;
  • normál nyakörv és normál póráz (nem flexi, nem láncos!);
  • jutalomfalattartó/övtáska, benne megfelelő jutalomfalattal;
  • éhes kölyökkutya, aki nem reggelizett a foglalkozás előtt;
  • megfelelő ruházat és zárt cipő a gazdinak.

A foglalkozások a kutyaiskola zárt területén belül kerülnek megtartásra, minden szombaton 10 órakor kezdődnek, 45-50 percesek (a létszámtól és az aktuális feladatoktól függően).
Első alkalommal kérünk titeket, hogy érkezzetek 10-15 perccel korábban ? így elegendő időnk van a szükséges adminisztráció lebonyolításához, illetve kutyusod is felmérheti a terepet.

Bármikor becsatlakozhattok a foglalkozásokra, nem szükséges előzetes bejelentkezés.

Szívesen látjuk a család többi tagját is, kicsiket és nagyokat egyaránt!

Syrius kutyaovi ? kölykök a városban

Szocializációs foglalkozás városi környezetben kölyökkutyák számára

Syrius Kutyaiskola kutyákkal a városi forgalombanA kutyaiskola zárt területén belül megtartásra kerülő ovis foglalkozáson kívül lehetőséget nyújtunk számodra, hogy oktatóink segítségével és felügyelete mellett kölyökkutyáddal városi környezetben is tanuljatok.

Egy kölyökkutya fejlődésében nagyon fontos szerepet tölt be, hogy minél több ingerrel, élőlénnyel (akár két-, akár négylábú) ismerkedjen meg, így kialakuljon a megfelelő szocializáció. Figyelembe véve életkori sajátságait irányítottan és fokozatosan kell megismertetni különféle ingerekkel, helyzetekkel ? így megtanulja, hogy nem kell félnie az ismeretlentől.

Ennek érdekében kölyökkutyánkat be kell mutatni a világnak!

Egy egészséges kölyök nyitott és kíváncsi az új dolgok felé. Gazdiként az a feladatunk, hogy ezeket pozitívan megerősítsük benne, így a kiegyensúlyozott kölyökből később kiegyensúlyozott felnőtt kutya válik.

A ?Stabil mancs? tanfolyamunk kiscsoportos foglalkozást nyújt számodra Pécs városának különböző helyszínein, mellyel megalapozzuk kapcsolatotokat ingergazdag környezetben is, továbbá elkezdjük kialakítani és megerősíteni kutyád nyugodt, kiegyensúlyozott viselkedését a váratlan helyzeteket magában rejtő városi forgatagban is.

A foglalkozásokon jutalomfalatot használunk motivációként és megerősítésként, melynek segítségével változatos feladatokon keresztül mutatjuk be a sokszínű környezetet kutyádnak.

Olyan gazSyrius Kutyaiskola kutyákkal a városi forgalombandik jelentkezését várjuk, akik már bizonyították elkötelezettségüket és türelmüket kutyájuk felé ? vagyis jártak már a nálunk tartott ovis foglalkozáson. Ezzel biztosítjuk, hogy ?egy nyelvet beszélünk? a gazdival, illetve már ismerjük a kölyök habitusát, esetleges érzékenységét. Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy biztonságosan és eredményesen tudjatok tanulni a kutyaiskola kapuján kívül is.

A foglalkozáson való részvétel feltételei:

  • Minimum 4 ? a kutyaiskolában tartott ? ovis foglalkozáson való részvétel; egyénenként akár több is, ha a kutya viselkedése indokolja.
  • Kizárólag egészséges, a kötelező kombinált oltásokkal, illetve egyedi azonosítóval (mikrochip) rendelkező kölyökkutyával lehet megjelenni.

Továbbá a kutyával közterületen való tartózkodás szabályait figyelembe véve minden alkalommal nálad kell lennie kutyád állatorvosi kiskönyvének, illetve kérünk, hogy készülj zacskóval is, mellyel szükség esetén a kutyaürüléket el tudod takarítani!

A foglalkozások a helyszíntől és az aktuális feladatoktól függően 45-60 percesek.

A Syrius Kutyaóvoda foglalkozásai (minden szombaton 10:00 – 11:00) előzetes helyfoglalás, bejelentkezés nélkül, bármikor látogathatóak, bármikor be lehet kapcsolódni a foglalkozásokba.

Első alkalommal érvényes oltási könyvet kérünk bemutatni. A kutyáknak a póráz (nem kutyahám!) használata kötelező. Könnyen és hamar lenyelhető jutalomfalatokról (apróra vágott virsli, lecsókobász, stb.) a gazdák ne feledkezzenek meg, jó nagy maréknyiról gondoskodjanak. Legjobb, ha a kiskutya pénteken este, és szombaton reggel már nem kap ételt otthon; minél éhesebben érkeznek, annál könnyebben lehet őket motiválni a jutalomfalatokkal a feladatok elvégzésére, a tanulásra.

FIGYELEM! A Syrius Kutyaóvoda foglalkozásaira nem kell előre bejelentkezni, vagy időpontot foglalni!

Az utolsó kötelező oltást követően bármikor be lehet kapcsolódni a foglalkozásokra; ahogyan ideje és igénye engedi, szombatonként sok szeretettel várjuk önt és a kiskutyát!

SYRIUS CSALÁDI KUTYAÓVODA SYRIUS CSALÁDI KUTYAÓVODA
2.500,- Ft/alkalom 8.900,- Ft/ 4 alkalom

A kutyaóvoda 12 – 26 hetes kutyák számára ajánlott.

További információk:

Somogyvári Tímea +36  30 204 9499 vagy Závodi Boglárka +36 20 242 7911