SYRIUS Kutyaiskola, Kutyaóvoda, Agility, Munkakutya Sport - logo

SYRIUS Kutyaiskola - alapfokú képzés - logoA SYRIUS Kutyaiskola alapfokú engedelmes tanfolyamai, a „Kezdő mancs” és “a Stabil mancs” egymásra épülő, elkülönülő szintekkel várja a közös tanulás felé elkötelezett gazdákat és kutyáikat.

A kutyával való közös, kiegyensúlyozott élethez stabil alapokra kell építkeznünk, melyhez elengedhetetlen egy kitartó gazda és egy gazdája felé figyelmes kutya.

SYRIUS Kutyaiskola - Alapfokú képzésKutyánk tanításának alapja az együttműködés, legyen szó engedelmességi gyakorlatokról, hétköznapi hasznos feladatokról, általános viselkedésről más kutyákkal, emberekkel. Minden kutyában ott van az együttműködés lehetősége – csak egy kitartó és türelmes gazdára van szükség, aki kihozza mindezt belőle!
Segítünk, hogy olyan gazdává válj, aki jól ismeri és megfelelően kezeli kutyájának habitusát, minden körülmény között megfelelően képes számára irányt mutatni. Megtanítunk arra, hogyan vond magadra kutyád figyelmét, és hogyan tudod ezt a figyelmet megtartani akár zavaró körülmények között is – így kutyád szívesen dolgozik majd veled együtt.

A kutyát tanítani kell ahhoz, hogy eredményesen tudjon tanulni!

SYRIUS Kutyaiskola - Alapfokú képzésTanfolyamunk első részében (szintfelmérő -, elméleti óra, 8 gyakorlat) megtanítunk, hogyan motiváld megfelelően kutyádat, melynek segítségével a kapcsolatépítésre és a különböző engedelmes gyakorlatok stabil megalapozására fektetjük a hangsúlyt.

A második részben (10 gyakorlat + engedelmes vizsga) erre a kialakult stabil alapra építkezünk tovább; pontosítjuk, még inkább stabilizáljuk a gyakorlatok végrehajtását, hogy iskolánk kézbentarthatósági vizsgáját sikerrel teljesítsétek a tanfolyam végén.

A gyakorlati órák heti két alkalommal kerülnek megtartásra; szerdán 17:30-kor, és vasárnap 08:30-kor.

A tanfolyamon kizárólag egészséges, 6 hónaposnál idősebb kutyával lehet részt venni, mely rendelkezik a kötelező oltásokkal.

További információ iskolánk vezetőjénél, Somogyvári Józsefnél (Soma Igazgató Bácsi) kérhető a +36 30 377 9881 telefonszámon.

SYRIUS
"KEZDŐ MANCS"

SYRIUS
"STABIL MANCS"

Szeretnénk egy szófogadó engedelmes kutyát?

A tanítást az alapoknál kell kezdenünk! Erre hoztuk létre ezt a SYRIUS “KEZDŐ MANCS” elnevezésű “engedelmes” tanfolyamunkat.

A leghatékonyabb akkor a képzés, ha egymásra épülő rendszerben tanítjuk kutyánkat. A Syrius Képzési Módszert mintegy 25 év tapasztalatával dolgoztuk ki, és a gyakorlatban sikerrel és eredményesen alkalmazzuk.

Alapfokú engedelmességi csoportos tanfolyam

A kutyával való közös, kiegyensúlyozott élethez stabil alapokra kell építkeznünk, melyhez elengedhetetlen egy kitartó gazda és egy gazdája felé figyelmes kutya. Azonban ez nem mindig olyan egyszerű, mint amennyire a gazdák gondolják

A SYRIUS Kutyaiskola alapfokú tanfolyama, két egymásra épülő szinttel várja az elkötelezett gazdikat és kutyáikat!

„Kezdő mancs”, az 1. szint (kapcsolatépítés, motiválhatóság, képzés megalapozása)

Megtanítjuk, hogyan kell felépíteni a stabil alapot, hogyan érjük el, hogy kutyánk szívesen dolgozzon velünk!

A kölcsönös figyelem és bizalom törékeny dolog – folyamatosan figyelned kell kutyád különböző jelzéseire, meg kell erősítened viselkedésének elemeit, segítened kell neki, hogy megértse, mit vársz tőle. Ez egyes kutyáknak könnyebben, másoknak nehezebben megy (fajta, habitus, életkor meghatározó szerepű), de minden kutyában ott van az együttműködés lehetősége – csak egy kitartó és türelmes gazdára van szüksége, aki kihozza belőle!

A SYRIUS Kutyaiskolában segítünk neked, hogy ilyen gazdává válj. Amennyiben szorgalmas vagy, egy életre szóló stabil alap alakulhat ki benned és kutyádban is, amely könnyebbé teszi mindennapjaitokat.

Gazdaként kötelességünk megtanulni kutyánk jellemzőit, más állatokhoz, emberekhez való viszonyát – ez mind a saját, mind a kutyánk, mind mások biztonsága érdekében elengedhetetlen.
Ezt szem előtt tartva segítünk neked, hogyan vond magadra a kutyád figyelmét, illetve hogyan tudod ezt a figyelmet megtartani akár zavaró körülmények között is, pl. egy csoportos foglalkozás keretein belül; hogyan érheted el, hogy kutyád szívesen figyeljen rád és dolgozzon veled. Ez a tanítás alapja, legyen szó engedelmességi gyakorlatokról, hasznos feladatokról, viselkedésről más kutyákkal, emberekkel.

„A kutyát tanítani kell ahhoz, hogy eredményesen tudjon tanulni.”

Ennek szellemében türelmesnek kell lenned a tanfolyam ideje alatt, kutyád egyedi jellemzőit mindig szem előtt tartva érhetsz csak el eredményeket.

A tanfolyam menete:

Első alkalommal rövid szintfelmérő feladatokon keresztül kapunk képet kutyádról; viselkedéséről, a feléd meglévő figyelmességéről, esetleges problémákról.

Második alkalommal elméleti óra valamely hétköznap este 6 óra körüli kezdéssel; kb. 1,5 órás PowerPoint-os előadás + kérdések és válaszok. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy megértsd, mit és miért szeretnénk tanítani nektek, milyen eszközökkel lehet ezt a leghatékonyabban elérni. Kutya nélküli részvétellel!

8 gyakorlati foglalkozás a kutyaiskolában, záró szintfelmérő a kutyaiskola területén.

Az időjárás befolyásolhatja a gyakorlati órákat, ennek függvényében időbeli csúszásra lehet számítani a tanfolyam teljes időtartamát tekintve; azaz, egyetlen órát sem hagyunk kárba veszni!

A tanfolyam minden feladatának tanításához jutalomfalatot használunk; kutyától függően változhat ennek minősége, mennyisége. Azonban már az első, szintfelmérő órára kérünk, hogy hozz magaddal jutalomfalatot! Tartsd észben: nem a boltban vásárolt, nagyszemű, ropogtatást igénylő falatok az ideálisak – a csoportos munka során sokkal könnyebben boldogultok kisebb darabokra vágott virslivel, párizsival, sajttal, stb. Az ilyen jutalomfalatot kutyád könnyen lenyeli, intenzív illata is jobban motiválja. Szükség szerint vegyesen, többféle jutalomfalattal is készülhetsz az alkalmakra a biztonság kedvéért.

A tanfolyam egy záró szintfelmérővel ér véget – így tovább léphettek a 2. szintre.

A “SYRIUS “STABIL MANCS” elnevezésű, 2. szintű tanfolyamon azon kutya-gazda párosok vehetnek részt, akik sikeresen teljesítették a SYRIUS “KEZDŐ MANCS” engedelmességi szintfelmérőt (vagy másik iskolából, vagy otthonról érkezve, külön egyeztetett időpontban a kutya felkészültségét  – “házivizsga”-szerűen – bizonyítják, igazolják).

Ezen feltételek teljesítésével már egy kontrollálható, visszahívható, falatot stabilan követő, gazdája felé figyelmes kutyával dolgozhatunk tovább.

A 2. szinten az eddig tanultakat sokkal jobban elmélyítjük, pontosítjuk – nehezebb helyzetekben is végre kell tudni hajtani az adott gyakorlatokat.

A megfelelően motiváló jutalomfalat ebben a szakaszban is fontos, hisz újabb feladatokat is tanítunk majd nektek, de a már megalapozott gyakorlatok esetében a kutyának falat nélkül is dolgoznia kell majd. Ez azt jelenti, hogy olyan stabilan kell tudnia az adott gyakorlatot, hogy jutalomfalat nélkül is megcsinálja. Természetesen a jutalmazás sem marad el, csak a végrehajtás már egy magasabb szinten történik.

A tanfolyam vizsgával zárul – SYRIUS Engedelmes Kutya vizsga – amellyel tovább léphettek a Haladó csoport foglalkozásaira.

A tanfolyam menete:

10 gyakorlati alkalom a kutyaiskolában
„SYRIUS Engedelmes Kutya”-vizsga a kutyaiskola területén.

Az időjárás befolyásolhatja a gyakorlati órákat, ennek függvényében időbeli csúszásra lehet számítani a tanfolyam teljes időtartamát tekintve; azaz, egyetlen órát sem hagyunk kárba veszni!

Syrius Kutyaiskola alapfokú engedelmes tanfolyam

Syrius Kutyaiskola alapfokú engedelmes tanfolyam

Syrius Kutyaiskola alapfokú engedelmes tanfolyam

AMIT A SYRIUS KUTYAISKOLA NYÚJT, és ELVÁR A KÖZÖS SIKER ÉRDEKÉBEN

Amit a SYRIUS Kutyaiskola nyújt:
Elméleti óra:
 • Kutya – farkas tulajdonságainak összehasonlítása
 • Kutyakommunikációs alapismeretek
 • Kutyás sportok rövid jellemzése
 • Kutyaiskolák – régen és ma
 • Syrius Kutyaiskola képzési rendszere
 • Motiváció szerepe a kutyakiképzésben
 • Megerősítés fogalma, típusai
 • Kutya tanulási folyamata
 • Vizsgavideó vetítése
 • Házirend ismertetése
 • Hasznos tanácsok a sikeres tanfolyamhoz
Syrius-Kutyaiskola-kezdocsoport-1

 

Syrius Kutyaiskola - alapfokú képzés

 

SYRIUS Kutyaiskola - nagy logo
Amit a SYRIUS Kutyaiskola nyújt:

Gyakorlati foglalkozások kutyával:

 • Kutya viselkedésének felismerése, kontrollálása
 • Kutya-gazda kapcsolat kialakítása, elmélyítése
 • Motiváció helyes használata, megerősítések tanítása
 • Helyes pórázhasználat tanítása különböző helyzetekben
 • Gyakorlatok tanításának alapjai
 • Behívhatóság kialakítása, fejlesztése
 • Közös játék a kutyával
 • Szocializációs feladatok
 • Engedelmességi feladatok megalapozása, tanítása
 • Ügyességi feladatok tanítása
 • Kutya-gazda kapcsolat stabilizálása
 • Motiváció helyes használata nehezített körülmények között
 • Helyes pórázhasználat különböző helyzetekben
 • Behívhatóság stabilizálása
 • Alap engedelmességi feladatok végrehajtása
 • Kutyával való munka póráz nélkül
 • Hasznos feladatok tanítása
Amit a SYRIUS Kutyaiskola kér:
 • A gyakorlati alkalmakon való részvételhez kötelező a szintfelmérőn való megjelenés kutyával, illetve az elméleti órán való részvétel.
 • A gyakorlati alkalmakról maximálisan 3 hiányzás megengedett.
 • A heti két alkalom nem választható, mindkét foglalkozáson kötelező a részvétel.
 • Minden gyakorlati óra elején az előző alkalommal tanult és megbeszélt feladatokat be kell mutatni a kutyával.
 • A záró szintfelmérőn minimum pontszám elérése szükséges ahhoz, hogy a tanfolyam elvégzését igazoló oklevél kiállításra kerüljön.

Szigorúnak tűnhetnek elvárásaink, de több évnyi tapasztalatunk alapján szükséges a szabályok felállítása a gazdák számára is – ha komolyan veszed a tanfolyamot és a legtöbbet hozod ki magadból (ezáltal kutyádból is), nem érhet kudarc!

Iskolánkban nem megoldjuk helyetted a feladatokat, hanem téged tanítunk; hogyan adj világos és pontos jelzéseket kutyádnak, hogyan tudsz eredményesen dolgozni vele különböző helyzetekben. Szükség esetén átvesszük a pórázt tőled és megmutatjuk a gyakorlat pontos végrehajtását; ez segítségedre lehet a megértésben. Azonban célunk az, hogy magabiztosan és önállóan dolgozz kutyáddal a kutyaiskolán kívül a mindennapokban is.

A kutyaiskolában tartott órákon kívül elengedhetetlen az otthoni gyakorlás a sikeres munkához!

2024. január 21-ÉN, 08:30

“KEZDŐ MANCS”

ENGEDELMES TANFOLYAM KEZDŐDIK

SYRIUS Kutyaiskola - nagy logo
Megszakítás