SYRIUS Kutyaiskola, Kutyaóvoda, Agility, Munkakutya Sport - logo

SYRIUS Kutyaiskola - Agility SportEl tudják képzelni, amikor gazda és kutya végigszalad, szorosan együttműködve egy cikk-cakk vonalú pályán, amely tele van tűzdelve különféle akadályokkal, nehéz feladatokat megoldva, úgy, hogy a gazda csak vezényszavakkal és teste mozdulataival irányíthatja a kutyáját?

Ha mindezt el tudják képzelni, akkor a legjobb úton haladnak, hogy elkezdjenek agilityzni!

Mi is egész pontosan az agility?

SYRIUS Kutyaiskola - SYRIUS Agility SportAz agility latin eredetű szó, annyit tesz, mint fürge, mozgékony. Az angol agility szó pedig fürgeséget jelent és olyan sportágat jelöl, amelyben a kutya és az ember partneri viszonyban, közös munkát végez. Nem mellesleg az egyik legnépszerűbb kutyássport.

Ebbe a csapatmunkába a kutya partnerként a maga reagáló képességét, gyorsaságát és játékosság utáni vágyát viszi bele. A gazda pedig a testi felkészültség mellé, a lelki-érzelmi beleérző képességét adja a közös munkába.

Az agility kiválóan megtartja és fejleszti kutyánk kondícióját és persze a mienkét is, ám ezzel együtt is több, mint bármely “egyszerű” sportág. Elmélyülő kötődést, bizalmat jelent ember és állat között. Az agility számtalan kedvező hatásáról a hétköznapi életben is meggyőződhetünk.

Az edzések során kutya és gazda között erősebb lesz a kötődés és kialakul az egymás iránti megértés. Alapvető szempont a kutya emberrel, fajtársaival és a környezetével szemben tanúsított magatartása, vagyis az alapengedelmesség elengedhetetlen az agility elkezdéséhez. Azért van ennek nagy jelentősége, mert az edzések során a kutya a pályán más kutyákkal és emberekkel is kapcsolatba kerül.

Az agility foglalkozások kezdetekben tanfolyami kereteken belül zajlanak, ahol a kezdő párosok alapvető feladatokat tanulnak meg. Majd ezt követően ismerkednek meg a párosok az akadályokkal, technikai elemekkel.
A későbbiekben ezek az alapok teszik alkalmassá kutyát és gazdáját, hogy egy komplett akadály pályát teljesítsenek. A tanulási folyamat mintegy végeredményeként pedig egy jó csapattal, jó hangulatban versenyeken való részvételre is lehetőség nyílik.

Amennyiben kedvet kapnak ahhoz, hogy kutyájukkal értelmes, tartalmas szabadidős tevékenységet folytassanak, feltétlenül próbálják ki az agilityt. Az biztos, hogy ha valaki egyszer belekóstol, az függővé válik, és soha nem tudja abba hagyni!

2024. április 21-én, 08:30

“KEZDŐ MANCS”

ENGEDELMES TANFOLYAM KEZDŐDIK

SYRIUS Kutyaiskola - nagy logo
Megszakítás