SYRIUS MUNKAKUTYA

Syrius Kutyaiskola - Munkakutya SportAz ember nem is gondolná, hányféle kutyás sportban versenyeztetik a gazdák a kutyáikat, pl. az engedelmes, őrző-védő, nyomkövető, agility, szánhúzás szinte mindenkinek azonnal eszébe jut, de nem lepődik meg senki azon sem, hogy van terelőkutyák versenye, agárfuttatás, vadászkutyák versenye, de létezik olyan sport is, amiről jó esetben csak hallomással bírunk, ilyen például a kutyatánc, a belga ring (ami tulajdonképpen az őrző-védő vagy szolgálati kutya sport egyik legkeményebb ága), a flyball (kutyás csapatjáték), a canicross (futás kutyával, vagy kutyákkal), a bikejöring (kerékpározás kutyával), a dog scootering (kutyaroller), és még lehetne sorolni bőségesen.

A kutyasportokban (még a kutya szépségversenyek esetében is igaz lehet) az a közös, hogy a kutyák eredeti feladatit versenykörnyezetben teszik próbára, illetőleg gazda-kutya kapcsolatot helyezik a középpontba.

A Syrius Kutyaiskola Munkakutya Sport csapata a hagyományosnak mondható engedelmes, őrző-védő és nyomkövető szakágakban tevékenykedik, a Syrius Kutyaiskola képzési rendszerére alapozva, arra építve ?viszi? tovább a kutyákat a kívánt szakág felé.