Syrius Kutyaiskola - Somogyvári József (Soma) és PiszeSyrius Kutyavezető-képző Iskola!

Igen! Jól látható módon – itt, a bemutatkozó oldalunkon – nem a kutyaiskola kifejezést használjuk. Tudjuk jól, hogy a köznyelvben a kutyaiskola, kutyaóvoda (kutyaovi) a meghonosodott, és a használatos, és más helyeken mi is ezeket a szavakat fogjuk használni, de itt és most a kutyavezető-képzésről szeretnénk gyorsan, pár szót elmondani:

Nagyon leegyszerűsítve a kérdést; a kutyát az ő gazdája fogja vezetni, mi pedig megtanítjuk a kutyavezetőt, hogy miként vezesse az ő kutyáját. Természetesen, a vezetést nem csak az utcán történő, pórázon vezetés fogalmára értjük, hanem mint “életvezetésre” is gondolni kell; hogyan viszonyuljunk az emberekhez, egymáshoz, forgalomban, játék közben, vagy éppen vészhelyzetben.

1993 óta működik a Syrius Kutyaiskola. Ebben a régióban teljesen új módszerekkel kezdtük a kutyák képzését, és teljes energiával a sportkutya képzés felé nyitottunk. A három ágazatos (nyomkövetés, engedelmes, őrző-védő) versenyre való felkészülés és annak minél magasabb szintű teljesítése óriási kihívást jelentett.

Az első komoly eredmények, 1996-ban a Nemzeti Bajnokságon születtek, ahol az iskola versenyzői első, illetve második helyezést értek el, majd 1998-ban a WUSV világbajnokságon való részvétel – melyet Bostonban rendeztek – bebizonyította, hogy helyes módszerekkel dolgoztunk.

Az évek alatt, a munkavizsgára és munkakutya versenyekre való felkészülés során, a kutyakiképzés terén rengeteg tapasztalatot szereztünk. Az itt szerzett információk figyelembe vételével összeállítottunk egy átfogó kiképzési rendszert. A kutyaovitól egészen a munkavizsgáig lehetőséget biztosítunk a kutyák képzésére.

Mára megváltoztak a kutyatartás szokásai. Egyre többen tartják a kutyát családi kedvencként. A szoros kötelékben való együttélés óhatatlanul is több problémával jár, mint amikor a kutya csak házőrzési feladatot látott el. A napi séták, kirándulások, az otthoni viselkedés sok-sok konfliktus forrása. Ezen konfliktusok megelőzésében, feloldásában kívánunk segítséget nyújtani a gazdák számára.

Somogyvári József (Soma)
iskolavezető

SYRIUS ENGEDELMES ALAPFOK

26.000,-Ft1 elmélet + 8 gyakorlat + 1 szintfelmérő gyakorlat

SYRIUS ENGEDELMES ALAPFOK VIZSGÁZÓ

26.000,-Ft8 gyakorlat + 2 városi gyakorlat + 1 engedelmes kutya vizsga

Syrius Csoportos Képzések

6.000,-Ft-tóltöbb alkalom, különböző sportágak