Syrius Kutyaiskola Pécs – Syrius engedelmes kutya vizsga 2014.04.06-án

Ki hitte volna, hogy holnap lesz a 22. alkalom, hogy megint találkozunk? A mai napon voltunk huszonegyedszer a kutyákkal a Syrius Kutyaiskola által meghirdetett Syrius Képzési rendszer családban élő kutyák számára tanfolyamon, és a mai nap már a holnapi vizsga jegyében zajlott, néhány nehezebb feladatot ismételtünk és gyakoroltunk.

Egy ilyen tanfolyam elvégzése a gazdáktól és a kutyáktól is komoly figyelmet igényel; nem úgy van, mint a gyereknél, hogy felteszem a buszra, aztán meg majd a szülői értekezleten elájulok, hogy mit művelt a büdös kölke, meg az évzáró ünnepségen büszkélkedek, hogy jutalomkönyvet kapott.

Hozzá kell igazítani a napi ritmusunkat a munka melletti tanuláshoz, a fizikai igénybevételhez, a többi gazdához, és nem utolsósorban a többi kutyához.

Nem elegendő a tanfolyamon részt venni, otthon gyakorolni kell, hiszen senki sem szeret „leégni” a kutyája (nem) viselkedése miatt.

Kicsit játék, kicsit versenyszellem, kicsit közösségalkotó, és siker esetén nem kicsit hasznos, ha átcsússzanunk kutyánkkal a vizsgán.

A holnapi napra mindenkinek sok sikert, sok mosolyt kívánunk, és tesszük ezt (többségében) Márton György (Pimpa „apukája”) fotóválogatásával:

SHARE IT:

Comments are closed.