Syrius Kutyaiskola Pécs – Osztálykirándulás a Pikec Čarda -ba

Syrius Kutyaiskola Pécs – Osztálykirándulás a Pikec Čarda -ba

?Igazgató Úrnak tisztelettel jelentem, az osztály létszáma 27, aki hiányzik az magára vessen, aki itt van, annak pedig jó szórakozást! Igazgatói dicséretben az részesül, aki renitens és fogyaszt némi alkoholt!?  Így indult az I. Syrius osztálykirándulás a Pikec Čarda, Bezdan (Szerbia)-ba.

Tényleg igazi osztály kirándulás volt, olyan, amilyen kamasz korunkban volt. A fiúk már a buszon bepálinkáztak, no meg lányok sem vetették meg az alkoholt… A busz pontban 11 órakor elindult és másfél óra elteltével már a szerb határtól kb. 10 percnyire meg is állt a csárdánál, mely közvetlen a Duna partján található.

A terv az volt, hogy eszünk egy jót, iszogatunk és nagyon jól érezzük magunkat. A menüsort olajos hallal kezdtük, mely így első hallásra nem egy nagy különlegességnek hangzik, de azt mindenképpen hozzá kell tenni, hogy ez az volt. Ott helyben készítik és árulják is, és – természetesen – jól be is vásároltunk belőle, jóformán lepucoltuk a polcot és nem maradt semmi.

Az előétel után következett a híres halászlé, melyről mindenki ódákat zengett, aki már járt ott és mesélt nekünk. A mende-monda igaznak bizonyult. Az érdekessége az egésznek az , hogy szabadtűzön, irgalmatlan nagy lángon, bográcsban főzik az isteni finom hallét. Hat bogrács halászlét pusztított el a kis csapat.

Akinek nem volt elég a levest, vagy éppen nem kifejezetten szereti a halászlét, annak is volt más finomság az étlapon, mint például rántott harcsa, süllő, ponty és még egyéb más halféle így-úgy sütve.

A végére egy hatalmas nagy szelet házi dobos tortát kaptunk desszertnek, amivel igen csak nehezen birkóztunk már meg, annyira dugig volt tömve mindenki.

És hogy jól érezte e magát a Syrius kirándulós csapata? Meséljenek tovább a képek!

Köszönjük mindenkinek, aki eljött és emelte a színvonalat és a hangulatot.

Folytatás mindenképpen… Coming soon…

SHARE IT:

Commenting area

 1. Nagyon, nagyon jó volt, és remélem hagyományt teremtünk a Syrius Kutyaiskola osztálykirándulásokkal.
  Nagyon jó a javaslat, megbeszéljük és mehetünk.

 2. Melinda 2015-06-22 at 12:11 · ·

  Jó ötlet volt ez a kirándulás, nagyon jól éreztem magam! Várom a legközelebbi túrát! 🙂

 3. Igazán irigykedve olvasom a beszámolót, nézem a képeket – jó lett volna veletek lenni, ha nem marasztalt volna itthon az egyéb tennivaló.

  Köszönöm szépen Timinek és Somának, és a Csapatnak, hogy gondoltak szegény webmesterre is, és egy egészen hatalmas üvegnyi füstölt, olajos, keszegfilével – a cikkben is említett helyi specialitással – megajándékoztak.

  Azt nem ígérem, hogy annyi fröccsben engedem útjukra a halacskákat, mint amennyit ti elpusztítottatok, de nem fog ma este szárazon vergődni egyik sem, azt megígérhetem. 😉

  Már készülünk a második osztálykirándulásra, hogy egészen biztos ne legyen más programunk. Javasolhatok valami birkasütős, ražnjići-s, ćevapčići-s, pljeskavica-s programot? 🙂

Comments are now closed for this article.