Syrius Kutyaiskola Pécs – Esőverte kutyák

Syrius Kutyaiskola Pécs – Esőverte kutyák

Ha az ember kinéz az ablakon, akkor még az élettől is elmegy a kedve, nem ám a kutyasétáltatástól. Márpedig családi kedvenceinknek nagy szüksége van a mozgásra akkor is, ha az idő cudar. (Mellesleg, nekünk sem árt egy kis friss levegő…)

Mit tudunk tenni akkor, ha ilyen vigasztalhatatlanul zuhog?

Ugyebár, a pisike, kakika nem kérdéses: reggel résnyire nyitjuk az ajtót, aztán iszkirí! Hadd surranjon ki a kutya. És aki nem családi házban lakik? Annak: iszkiri! Felvenni az esőkabátot, és a kutyával együtt kell surranni a szabadba. 🙂

Ha elvégezte a kutya a dolgát, akkor ne feledjünk néhány gyakorlatot végezni a kutyával, amit a kutyaóvodában, vagy a kutyaiskolában tanultunk: kiváló alkalom a behívás gyakorlása, a kutya feltehetően örömmel fog hozzánk jönni, ha hívjuk, hisz’ ő sem szeret a zuhogó esőben sétálni, és még jutalomfalatot is kap. Ilyen, lépcsőházban könnyedén elvégezhető napi engedelmes képzési feladat lehet az ültetés, fektetés gyakorlása is.

Ha pedig hazaérkeztünk, akkor mi igyunk meg egy nagy pohár forralt bort, a kutyát pedig töröljük át egy száraz ruhával (nehogy fordítva végezzük el a mutatványt! 🙂 )

Forralt borral melegedve, száraz kutyával sokkal szebb lesz a világ! (És még alapvető engedelmes feladatokat is gyakoroltunk. 😉 )

SHARE IT:

Comments are closed.