Syrius Kutyaiskola Pécs – egy régebbi videó

Syrius Kutyaiskola Pécs – egy régebbi videó

Ho-ho-ho-hóóóó! Elmúlt karácsony, és nicsak, mit találtunk!

Már az előző, Syrius Kutyaiskola – Karácsonyi Vetélkedő 2017. című, írásunkban is említettük, hogy a két ünnep közötti henyélés során olyan dolgokkal is foglalkozhatunk, mint például az év során készült fotók, videók rendezgetése.

Ilyenkor azért óhatatlanul is előfordul, hogy elmerengünk egy-egy kép felett, felidőzzük magunkban az emlékeinket, élményeinket. Belepillantunk egy korábbi videóba, és ott feledkezünk – bámuljuk a kockákat, lehet, hogy talán a filmet nem is látjuk, de agytekervényeinkben felizzik a nem is olyan régmúlt sok-sok érdekes, izgalmas, vagy éppen mulatságos, kedves pillanata.

Nos, éppen így jártunk, amikor a kicsinyke videóbugyrunkba beleturkálva ezt a korábbi felvételt megtaláltuk; olyan, mintha megállt volna az idő. Ma is kutyaóvodában, kutyaiskolában tanítjuk az ebtanulókat és gazdáikat az engedelmes viselkedésre, a szófogadásra, az egyes szituációk kezelésére, a parancsszavakra történő hallgatásra.

A kutyák és a módszerek változnak, csak a lelkesedés az örök. Talán elnézik nekünk, hogy a felvétel szemmel láthatólag nem ma készült, a technológia kissé idejétmúlt, ugyanakkor csendben megjegyezzük: a Syrius Kutyaiskola és a Syrius Kutyaiskola ma is az, ami volt; a jókedv, a vidám kutyák, a játékos tanulás, a kutyák ügyességének és engedelmességének fejlesztési színtere, műhelye.

Nem is vagyunk benne biztosak, hogy a nagy kiképzőtéren elférnénk-e, ha hirtelen, minden nálunk tanult kutya elhozná gazdáját egy kis nosztalgiázásra?

Mindenesetre, fogadja mindenki olyan nagy szeretettel ezt a rövid filmet, mint amilyen szeretettel a Syrius Kutyaiskola készítette, válogatta, és bemutatja!

Ahogyan a mottónk is szól:

?A kutyakiképzés nem receptgyűjtemény, hanem gondolkodásmód. Tartalmát, lényegét nem hétpecsétes titokként őrzött és csak a kiválasztottak számára hozzáférhető, már-már mágikus műfogások, hanem olyan természettudományos ismeretek alkotják, amelyeket mindenki elsajátíthat, alkalmazhat és továbbfejleszthet.?

SHARE IT:

Comments are closed.