Syrius Kutyaiskola: Kézbentarthatósági vizsga 2018. (bemutató videó)

Syrius Kutyaiskola: Kézbentarthatósági vizsga 2018. (bemutató videó)

Nézzünk rá a kutyánkra, hogy éppen most a hányadik frissen ültetett virágunkat túrja ki a földből, és mennyire várja érte a dicséretet. Aztán (ha még van kedvünk hozzá 🙂 ) tekintsük meg a videótárlatban is látható bemutató filmet, és meg fogunk lepődni: nem csalás, és nem ámítás!

A kutyánk majdnem ilyen engedelmes lesz, mire a Syrius Kutyaiskola Engedelmes Alapozó és a Syrius Kutyaiskola Engedelmes Vizsgázó tanfolyamait a kutyával együtt elvégezzük.

Bármilyen hihetetlen, de az ültetés megkezdésekor azt mondjuk a kutyának, hogy ül/fekszik, és a kutya addig fog ülni vagy feküdni, amíg azt nem mondjuk neki, hogy áll/hozzám. Nagy érdeklődéssel fogja szemlélni, hogy miért nyögdösünk egy kis hajlongástól, egy kis dugványozástól, de nem fog a hátunk mögött felpattanni, kikaparni a frissen ültetett növényt, nem fog a kislapátunkra rácsimpaszkodni, nem akarja visszahozni árkon-bokron-veteményesen át az eldobott göröngyöt. Csak békésen a helyén marad, amíg nem hívjuk.

Nem, ez nem utópia! Ha csak ennyit tanulna meg, már az sem lenne kevés, de ennél sokkal többet fog tudni amíg eljut a vizsgáig; élmény lesz vele sétálni, ha nem mi lobogunk a póráz végén, nem szed fel minden kutyaszart, ételmaradékot az utcán sétáltatás közben, nem fogja dühös csaholással a jövő-menő autókat megtámadni, és még annyi jó pillanat van az egészben.

2018. április 21-én indul a Syrius Kutyaiskola következő Engedelmes Alapozó tanfolyama; érdemes lesz jelentkezni. Addig is, nézzük, hogy mire számíthatunk az alapozást követő Vizsgázó tanfolyamon:

Syrius Kutyaiskola Kézbentarthatósági vizsga

SHARE IT:

Comments are closed.