Syrius Agility Sport Pécs SZÜLETÉSNAP

Syrius Agility Sport Pécs SZÜLETÉSNAP

(English below)
Kedves Ismerősök, Ismeretlenek, Kutyabarátok, Sporttársak, Sport rajongók!

Engedjétek meg, hogy egy rövid párbeszéddel kezdjem a következő bejegyzést, ami a Syrius Agility Sport 4. születésnapi köszöntője is egyben!

-Te minek rohansz haza állandóan?
– Sietek, mert edzés van!
– Milyen edzés?
– Agility!
– Az meg micsoda?
Videó megmutat.
– Jah, csak ugráltok a kutyákkal!?

Ilyen és ehhez hasonló párbeszédben már számtalanszor volt részem. Az elején próbáltam elmagyarázni, hogy itt azért többről van szó, de ma már csak nagyokat bólogatok és ráhagyom: „Igen, csak ugrálnak!”
Nem szokták érteni, hogy mi ebben a nehéz! És ezzel nincs is baj! A laikusok csak látnak egy csomó ilyen-olyan akadályt, meg azt, ahogy eszeveszetten rohangálunk a kutyáinkkal!

Nem könnyű sport! Mint ahogy egyik kutyás, illetve más sport sem az!
Ahhoz, hogy versenyen tudj indulni és legyűrni azt 21-22 akadályt (ami mindig más és más sorrendben van felrakva, persze ezt előre sosem tudod, 8 perc alatt kell megtanulnod, memorizálnod), az komoly felkészülést, kemény munkát, rengeteg időt és pénzt vesz igénybe!
És hogy megéri e?
Nos, a válasz számunkra teljesen egyértelmű: Igen!!!
És miért? Mert a kutyám boldog, hogy futhat, hogy szabad lehet, én boldog vagyok, mert velem van és számunkra hasznos ez az időtöltés. Mert vannak barátaink, akik pont olyan bolondok, mint mi! Mert van egy Csapat, ahova tartozhatunk és tartozunk! Mert nagyszerű Kutyáink vannak! Mert Kutyások vagyunk!

A Syrius Kutyaiskola Syrius Agility Sport Csapata az én irányításom alatt 4. éve működik sikeresen! A létszám évről évre emelkedik. Jelenleg 22 fő, 28 kutyával! Köszönhető ez, egy alapos szemléletváltásnak, a sportág egyre nagyobb népszerűségének és a Csapat tagjainak, akik már versenyeken is szép eredményeket értek el, így öregbítve a Syrius Kutyaiskola, a Syrius Agility Pécs hírnevét!

Köszönet az elmúlt 4 évért mindenkinek, aki ennek a Csapatnak a tagja, vagy volt valamikor a tagja vagy hamarosan azzá válna!

Köszönöm Somának, hogy mindig maximálisan támogat és mellettem áll!

A kisfilmet írta, vágta, toldozta-foltozta, a Golden Globe- és Oscar díjas rendező páros Pintér Nikolett és Csizmadia Bálint! Köszönöm!

Fogadjátok szeretettel!

(English translation)

Have fun! Agility forever!!!

Dear Acquaintances, Strangers, Dogfriends, Sportmates, and Sport fans,

Let me start this post with a conversation, which is the inaugural for the 4th Birthday of Syrius Agility Sport, too.

– Why are you hurry all the time?
– I am in a hurry, because I have training.
– What kind of training?
– Agility!
– What is that?
(A video is shown)
– Ah, okay. I know that, you are jumping around with the dogs!?

I had a lot of conversations like this. At the beginning I tried to explain, that this is more, but nowadays I just nod a few times and leave this thought like it was, ?yes, we are just jumping around?.
They don?t understand, why this is so difficult. And this is not a problem. A layman only sees several barriers and that we are running like hell with our dogs.

It is not an easy sport, like any other dog or other sport is not.
To start at a competition and go through 21-22 barriers (which are always set in a different order, and you don?t know this order before, you only get 8 minutes to learn, to memorize them), need a serious preparation, hard work, tons of time and a lot of money.

Is it worth it?

For us, it?s pretty obvious: YES!
And why?
Because my dog is happy, that he can run, he can be free, that I am happy and he can be with me. It is a useful hobby and time we spend together. Because we have friends, who are same crazy as us! Because there is a team, where we belong to! Because we have great dogs! Because we are dog persons!

The Syrius Dogschool, the team of Syrius Agility Sport is now working successfully for 4 year under my lead. The headcount is growing from year to year.
At the moment we have 22 handlers with 28 dogs! Thanks to the spirit of change, to the growing popularity of this sport and to the team members, who are achieved great results on competitions and increase herewith the fame of the dogschool.

Thanks to all members, exmembers (or future members) of this team for the last 4 years.

Thanks to Soma, who is supporting me in all situation!

Have fun! Agility forever!!!

The short video is written, cut and made by the ?Golden Globe and Oscar award-director-couple? Nikolett Pintér and Bálint Csizmadia! Thank you both!

Enjoy!

SHARE IT:

Comments are closed.