Háziversennyel kezdődött a 2014-es év a Syrius Kutyaóvodában

Háziversennyel kezdődött a 2014-es év a Syrius Kutyaóvodában

A téli szünet előtti utolsó ovis foglalkozáson az iskola legkisebb tanulói két házi feladatot kaptak, mely egyben egy kisebb versenyt is jelentett a gazdák és kutyáik számára.

A nehézsége az volt, hogy Timi óvó néni csak a feladatot mondta el, hogy mit kell csinálni, de azt nem árulta el a kis tanítványok gazdáinak, hogy a szóban forgó trükköket, hogyan kell kivitelezni. Két megkötése volt: az első, hogy klikkerrel tanítsák, a második pedig, hogy ne megvezetéssel, hanem formálással.

Az egyik feladat, hogy egy dobozba bele kell küldeni a kutyát, kb. egy-másfél méterről, úgy, hogy a kutyus mind a négy lábával benne álljon. A másik feladat, hogy egy fejtetőre állított cserépen vagy dobozon a kutya, a mellső két mancsával áll a már említett tárgyon és körbe kell fordulnia minimum egy kört. Ezt elefánt trükknek hívjuk. Bizonyára mindenki járt már cirkuszban és ott látott hasonlót, csak éppen ormányosokkal.

A végeredmény pedig a következő lett:

A feladatokat kisebb-nagyobb sikerrel mindenki nagyon ügyesen oldotta meg.

Az elefánt trükk volt a legnagyobb kihívás. Első helyezett, Deák Lilla lett, Ghost nevű kutyájával, mind a két feladatot tökéletesen végrehajtották.

A második, Karcagi Bernadett, Mézi-vel és a harmadikok pedig, az ifjú testvérpár, Viola és Vince lettek, Bukfenc-cel.

Gratulálunk mindenkinek, akik részt vettek a megmérettetésben és megpróbálták ezeket a nehéz feladatokat megtanítani a kicsiknek.

[slideshow id=44]

SHARE IT:

Comments are closed.