Boldog 2016-os Új Évet kíván a Syrius Kutyaiskola!

Aki hallja, adja át: Kérjük, ne petárdázzatok!

A gazdijaim elmentek itthonról, és mi nagyon bánatosan néztünk utánuk, amikor a szilveszteri kellékekkel felszerelkezve, vidáman elmentek. Hagytak nekünk friss vizet, némi kis ropicsontot, de már most nagyon hiányoznak.

A kutyák hallása – köztudomásúlag – lényegesen érzékenyebb, mint az embereké, ami számunkra egy kis pukkanás, az számukra erős robaj, a petárdák durrogása nekik a szőnyegbombázás durva kegyetlenségét idézi.

Értelmes kutyatulajdonos nem petárdázik, és megkéri embertársait, hogy ők se tegyék, mert az ember legjobb barátja a kutya, és a kutya rettentően nem bírja a magas zajterhelést. Miért okoznánk elviselhetetlenséget a barátainknak?

Aki elmegy otthonról a kutyát egyedül hagyja ünnepelni, az nagyon gondosan győződjön meg arról, hogy a kutya nem tud-e a „bombázások” elől a vakvilágba menekülni, és tegyen meg minden óvintézkedést, hogy házi kedvencünk átvészelje a nehéz időszakot; beszéljünk a szomszédokkal, írjuk ki, hogy a kutya fél a tűzijátéktól, ezért ne nyomassák ezerrel, ha tehetjük, helyezzük védett helyre őket (pince, kazánház, lakás), de a legjobb lenne, ha a bajban a közelükbe maradnánk…

Mindenkinek, legyen kutyás vagy nemkutyás, egészségben  és békében gazdag, boldog 2016-os új esztendőt kívánunk!

SHARE IT:

Comments are closed.